Jdi na obsah Jdi na menu
 


U17 FK Viktoria Žižkov - SK Petřín 3:5

Z Prahy veze sedmnáctka tři body!

Po dvou domácích utkáních nás na jaře poprvé čekalo utkání v pražských Satalicích proti Viktorii Žižkov. První vzájemné utkání z podzimní části skončilo 3:1, tak jsme věděli, že nás nečeká lehký zápas.

FK Viktoria Žižkov - SK Petřín Plzeň 3:5

Střelci za Petřín: Pitipáč (18´), Hendrych (30´), Vrba (47´), Vodrážka (78´), Svoboda (85´)

Sestava: Drda - Kolena (77´Tegi) , Vodrážka (C), Veselý, Nový (64´ Talůžek) - Hendrych, Ježek (68´ Keřlík) - Svoboda, Pitipáč, Vrba (74´ Kostifar) - Zajíček (85´ Janča)

Utkání probíhalo za nepříjemných povětrnostních podmínek a první poločas proti nám nehrál pouze soupeř, ale museli jsme se vypořádat i se silným větrem, který nám znesnadňoval rozehrávku, přechod do útočné fáze, ale i odhad na dlouhé přihrávky soupeře v obranné fázi. V prvním poločase byl na míči aktivní soupeř a začátek utkání se odehrával na naší polovině hřiště, kde soupeř kombinoval a nám se nedařilo získat míč a konstruktivně rozehrát. Nicméně soupeř si žádnou gólovou šanci nevytvořil. V 18. minutě se po rohovém kopu prosadil hlavou Pitipáč a dvanáct minut se zpoza pokutového území trefil krásnou střelou Hendrych a i přes nepříznivý vstup do utkání jsme dokázali vstřelit v prvním poločase tyto dvě branky. Chvíli před poločasovou přestávkou nastala bohužel chybná komunikace mezi naším středním obráncem a brankaře, která vyústila ve špatný odkop, který se dostal na nohu soupeře, který z dálky trefil prázdnou branku. Do kabin se šlo za stavu 1:2. Do druhého poločasu jsme nastoupili velmi aktivně a již ve 47. minutě se po kličce obránci v pokutovém území prosadil Vrba. Následovalo snížení na 2:3, na které jsme ale vzápětí dokázali zareagovat brankou Vodrážky, který se trefil opět po rohovém kopu. Bohužel jsme soupeří dovolili se ještě jednou "nadechnout" a obdrželi jsme třetí branku v utkání. V 85. minutě padl poslední gól utkání, který vstřelil Svoboda po přihrávce Zajíčka do prázdné branky.