Jdi na obsah Jdi na menu
 


SK Slavia Praha U16 - SK Petřín Plzeň 5:0

Petřínská sedmnáctka poprvé nebodovala. V tabulce zůstává pátá, ale Kladno dorovnalo počet bodů.

Na hřišti vedoucího celku Slavie jsme neměli co ztratit, naopak mohli jsme pouze překvapit. Bohužel se nám nepodařilo vstoupit do začátku utkání a následně ani do začátku druhého poločasu.

SK Slavia Praha U16 - SK Petřín Plzeň 5:0

Sestava: Zíma - Kolena, Veselý, Vodrážka (K) (72´ Nový), Mertl (79´ Černický) - Ježek, Hendrych - Svoboda, Pitipáč, Vrba - Zajíček

Do utkání jsme vstoupili velmi špatně, kdy nás soupeř potrestal z rychlého protiútoku a v deváté minutě se skóre změnilo na 1:0. Za pouhé dvě minuty soupeř zahrával pokutový kop po faulu Zímy, který musel hasit špatnou zpětnou přihrávku ze středu hřiště - 2:0. Druhým gólem jako by z nás spadla nervozita a dařilo se nám dostávat se do šancí, ze kterých jsme soupeři hrozili. V gólových šancích se ocitli Kolena, Svoboda a Pitipáč - bohužel jsme ani jednu z šancí nedokázali dostat do branky, a tak poločas skončil 2:0. 

Do druhého poločasu jsme šli s vědomím, že pokud se nám podaří dát kontaktní branku budeme zpět ve hře. Bohužel hned ve 47´ minutě jsme dostali branku na 3:0. Pokusili jsme se hru otevřít a alespoň zdánlivě zápas zdramatizovat, ale bohužel ani další šance jsme nedostali za záda soupeřova brankáře a naopak jsme inkasovali další dvě branky. 

Je potřeba dodat, že soupeř měl vysokou kvalitu po technické stránce a dělal nám velké obtíže při rychlém přechodu z obranné do útočné fáze, což jsme velmi špatně zachytávali. Jeden z dalších faktorů, které rozhodli tento zápas je kvalita a produktivita soupeře v zakončení, kdy přibližně ze stejného množství ohrožení branky vstřelí pět branek a my bohužel žádnou.