Jdi na obsah Jdi na menu
 


VÝSLEDKOVÝ SERVIS 6. - 7.8. 2022

LIGOVÍ DOROSTENCI A REZERVA ZAČALI VÍTĚZNĚ

LIGOVÍ DOROSTENCI 

A REZERVA 

 

ZAČALI 

 

VÍTĚZNĚ

 

 

Šest našich týmů se o víkendu střemhlavě vrhlo do dalšího ročníku . Áčko bohužel nezužitkovalo herní převahu a do divizní soutěže vstoupilo porážkou od Katovic , stejně jako oba dva divizní dorosty  . Ostatním se už dařilo podstatně lépe . Rezerva svůj historicky první zápas v krajském přeboru zvládla na jedničku a vejprnickou Slávii poslala domů s třígólovým přídělem a skvěle vstoupili do ligové soutěže dorostenci . Oba týmy si doma poradili s nepříjemnou Admirou a tři body jsou skvělým vstupem do tak veletěžké soutěže . Divizní dorosty nestačili v Praze na Motorlet , ale herně to nebylo vůbec špatné . 

 

 

MUŽI

 

 

SK PETŘÍN A  -  KATOVICE    0  :  2

Branky : 

Sestava : Suchý  -  Vinkler , Lisý , Kohout (84´Krystl ) - Bednář ( 84´Vanc ) , Zajíček (62´Kotěšovec ) , Heller ( 62´Vodrážka Dan ) , Vodrážka Jan  -  Provod ( 84´Štefl ) , Demeter , Klich

Edelman

 

Fakta zápasu :

 https://souteze.fotbal.cz/zapasy/zapas/beac4b2d-ed4f-4634-b4f0-1c48e9c938ae

 

Muži vstoupili do nové sezóny porážkou a hlavním viníkem byla jednoznačně střelecké nemohoucnost . Od začátku byli totiž dominujícím týmem , ale ne a ne se prosadit . Každopádně to vypadalo , že to přijde časem , ale přišla poslední minuta první půle a první velká rána ! Po ojedinělé , ale velmi pěkné akci Jihočechů jsme dostali klasického šatnáře a šlo se do kabin . 

Do druhé půle se šlo tedy s jasným předsevzetím , co nejdříve srovnat a záhy utkání otočit . Jenže to trvalo přesně 3 minuty , než se hosté trefili podruhé . Od té chvíle už to bylo jen marné dobývání hostující svatyně.....

 

Komentář trenéra Radka Vodrážky :

Prohrát úvodní zápas je vždycky nepříjemné , notabene když ho hrajete doma a máte po většinu utkání jasně navrch . Ale to je prostě fotbal a někdy to tak prostě je . Naše situace je o to složitější , že jedeme za týden na Doubravku , které je v podobné pozici a ten , kdo nevezme body i ve druhém kole už to bude mít pořádně složité . My potřebujeme hlavně zopakovat sobotní herní výkon a protrhnout tu střeleckou impotenci , pak to bude dobrý !!!

 

 

SK PETŘÍN  B  -  VEJPRNICE    3  :  0

Branky :  Kotěšovec ( as. Štefl ) , Štefl ( as.Kotěšovec ) , Vanc ( as. Tětek )

Sestava :  Edelman  -  Havelka , Veselý , Vodrážka Dan ( 46´Levý ) , Krystl ( 60´Brož ) - Rada , Maxa ( 70´Heller ) , Tětek  -  Vanc  , Štefl , Kotěšovec ( 62´Vobruba , 70´Zíma )

Fakta zápasu : https://souteze.fotbal.cz/zapasy/zapas/c975e92c-389d-4e3b-abd3-5b06ce0ba9ba

 

Rezerva svůj historicky první zápas v krajském přeboru zvládla výborně ! Soupeř se držel jen v úvodní půlhodině a když dostal první branku od Lukáše Kotěšovce , tak se náš výkon posunul tak , že hosté od té chvíli moc šancí na úspěch neměli . 

 

Komentář trenéra Radka Vodrážky : 

Tím , že jsme hráli hned po áčku a ještě po prohraném zápase , tak ty předzápasové přípravy byly prostě úplně na prd , takže jsme byli rádi , když se písklo do píšťalky . Kluky to samozřejmě trochu poznamenalo a úvodní pasáž jsme neměli úplně top . Každopádně se postupem času začal projevovat rozdíl mezi oběma výběry a konečné skóre 3 : 0  tak nějak odpovídá tomu , co se dělo na hřišti . Kluky musím pochválit , protože jsme zase ještě rapidně omladili ( nejstaršímu ,  kapitánovi Matějovi Šteflovi , je pouhých 23 ) a přesto tenhle těžkej vstup do soutěže  zvládli na výbornou . 

 

 

DOROSTY

 

SK PETŘÍN U19   -   ADMIRA    1  :  0

Branky :  Hájek

Fakta zápasu : https://souteze.fotbal.cz/zapasy/zapas/34d7ab68-43c3-4e70-88f8-1d352ab8ccd1

 

Devatenáctka má před sobou šíleně těžký rok , ve kterém je ve stylu anglické Premier league :-) čeká 38 veletěžkých zápasů , takže fakt , že kluci začali tříbodovou výhrou , je prostě skvělý !!!  Kluci museli čelit výbornému soupeři , který měl hned v úvodu výhodu pokutového kopu , ale Ondra Petr v naší bráně jej skvěle zneškodnil . Ve zbytku první půle jsme ale měli my lehce navrch . V jasné tutovce se ocitl Matěj Kyklhorn po parádním pasu Honzy Tremla , ale udeřilo až ze vzduchu .Na trestný kop Honzy Tremla si vyskočil Pida Hájek a byl z toho nakonec jediný vítězný gol . Hosté nás sice v závěru přišpendlili na naší polovinu , ale kluci i tuhle disciplínu zvládli skvěle !!!

 

Komentář trenéra Honzy Pletichy : 

Los nám v dorostenecké lize určil za soupeře pražskou Admiru na kterou jsme narazili naposled v žákovské divizi a zápasy to byly vždy docela vyhrocene . Začátek zápasu se nám vůbec nepovedl kdy po úplně zbytečném rohu jsme faulovali ve vapne a kopala se proti nám penalta , kterou naštěstí Ondra Petr bravurně chytil . Od té chvíle jsme byli na hřišti lepším týmem a měli několik šanci otevřít skóre. Ti se povedlo až ve 34 minutě kdy Tremlis zahraval přímý volný kop z levé strany a posadil mic presne na hlavu Pidy Hájka a šli jsme do šaten s jedno golovym naskokem. Ve druhé půli jsme si vypracovali 3 velmi slibné šance ale bohuzel jsme nedokázali potvrdit naše vedení. Admira měla ke konci zapasu po závěru před naší brankou jednu šanci ale naštěstí odrazeny mic šel vedle. První ligový zápas jsme zaslouženě nakonec dotáhli do vítězného konce . Pochvalu si zaslouží naprosto všichni za predvedenou hru a zodpovědný bojovný výkon.

 

 

MOTORLET   -   SK PETŘÍN U18    4  :  3

Branky : Frank 2 , Hofman

Fakta zápasu : https://souteze.fotbal.cz/zapasy/zapas/d54adc24-ee7b-40e5-b636-9b6cf8349a1f

 

Osmnáctka vyrazila ke svému úvodnímu zápasu do Prahy a na Motorletu je čekal tým , který vloni bojoval s naší U19 až do posledního kola o udržení v lize . Takže se čekalo spíš o kolik domácí vyhrajou , než že bychom měli být tomuhle týmu konkurenceschopný . Výsledek je tedy nakonec docela příjemným překvapením , které ještě daleko více podporuje samotný průběh zápasu . Naši borci totiž vedli už 1 : 3 a vypadalo to neskutečné překvapení , které se bohužel nakonec nekonalo . To ale neznamená , že kluci zasluhují velkou pochvalu !!!

 

Komentář trenéra Marka Hofmana : 

První zápas v soutěži České divize dorostu U19, jsme odehráli na horké půdě Motorletu, který v minulé sezoně sestoupil z II. ligy dorostu. Nečekalo nás tedy nic lehkého, zvlášť když jsme měli v paměti podzimní debakl (5:0), kterým nás domácí spláchli v minulé sezóně. Úvod zápasu nám vyšel na jedničku s hvězdičkou, kdy jsme naším dobrým vysokým presingem  nutili domácí k chybám. V 5. minutě jsme jednu z nich využili, kdy po chybné rozehrávce zadáků Motorletu se zmocnil míče Filip Hofman, uvolnil se přes bránícího protihráče a zpětnou přihrávkou na malé vápno našel zcela volného Martina Franka, který nás pohotovou střelou poslal do jednobrankového vedení. Prvních dvacet minut jsme byli lepším týmem a nebýt naší nepřesné finální fáze, mohlo být skóre pro nás příznivější. Domácí se ale z našeho brzkého vedení oklepali, vyhranými souboji ve středu hřiště se dostali do sedla a zbylých dvacet minut do poločasové přestávky nám začali zle zatápět. Nebýt výborného zákroku Járy Vytiska mohlo být ve 40. minutě vyrovnáno. Hvizd rozhodčího posílající oba týmy do šaten, byl pro nás dá se říct vysvobozením. Vstup do druhého poločasu nám hrubě nevyšel, kdy jsme hned v úvodu inkasovali ze správně odpískané penalty po faulu Lukáše Trojana. Na vyrovnávací gól jsme ale zareagovali tím nejlépe možným způsobem a po pěti minutách hry jsme si vzali vedení zpět. Dominik Lank se elegantně protáhl středem hřiště, přihrávkou mezi obránce Motorletu vybídl k sólu Martina Franka, který tváří v tvář s domácím gólmanem nezaváhal a technickou střelou k tyči zavěsil. Když si v 65. minutě Filip Hofman po průnikové přihrávce od Ondry Žídka pohrál s domácí obranou a zvýšil na 1:3, vypadal bodový zisk velmi nadějně. Jenže naše dvoubrankové vedení netrvalo dlouho a domácí záhy opět snížili na rozdíl jedné branky. Tento okamžik byl v zápase, jak se později ukázalo klíčový. Domácí se dostali do sedla, my jsme znervózněli a začali dělat nevynucené, hloupé chyby. Bohužel po jedné takové v 72. minutě domácí vyrovnali, kdy na centr z naší pravé strany do pokutového území váhavě zareagoval Jára Vytisk, míč se odrazil před naší branku a pro domácího borce nebyl problém skórovat. Dílo zkázy bylo dokonáno pět minut před koncem, kdy se do centru z naší pravé strany na hranici velkého vápna hezky opřel domácí útočící hráč a křížnou střelou vymetl pravou šibenici naší branky. Náš závěrečný tlak byl však bezzubý, domácí si jednobrankové vedení pohlídali až do závěrečného hvizdu rozhodčího. Bodový zisk z půdy Motorletu, který postavil to nejlepší čím v kategorii staršího dorostu disponuje byl hodně blízko. 

 

 

SK PETŘÍN U17  -  ADMIRA    1  :  0

Branka : Kulhánek

Fakta zápasu : https://souteze.fotbal.cz/zapasy/zapas/b41f314b-8c24-40bc-8cc2-73202493d577

 

Sedmnáctka si už ligovou soutěž zkusila na jaře , takže jí úplně nemohlo překvapit jak to je silná soutěž . Kluci si zcela zaslouženě připsali do tabulky první tři body za sice hubené vítězství nad pražskou Admirou , za což mohou děkovat své velmi tristní gólové potenci , protože těch šancí měli kluci fakt spoustu . Stejně tak ale i svému brankáři Davidovi Jankovičovi , který musel vytáhnout ze svého repertoáru jeden až neskutečný zákrok , kdy vytáhl nad břevno pumelici snad ze tří metrů . 

 

Komentář trenéra Antonína Dvořáka : 

......

 

 

MOTORLET  -  SK PETŘÍN U16      3  :  1

Branka : Poděbradský

Fakta zápasu : https://souteze.fotbal.cz/zapasy/zapas/a923999e-8fec-4c7e-86f7-1692ab01884f

 

 

Šestnáctka se sice na Motorletu ujala vedení , když se prosadil Vítek Poděbradský , ale domácí hned za chvilku skóre srovnali a v samotném závěru zápasu dokonce otočili ve svůj prospěch . 

 

Komentář trenéra Martina Kořínka : 

Po přípravě bez jediné porážky nás čekal velký test v podobě Motorletu Praha, které já osobně řadím mezi favority soutěže v mladším i starším dorostu. V první řadě chci pochválit všechny hráče za přístup k utkání po celých 90 minut. To je pro mě základ a něco na čem se dá stavět a odrážet se. Bez toho jednoduše nemůže fungovat nic.

První půle byla velmi vyrovnaný zápas - my měli 2-3 šance, soupeř také. Paradoxně my jsme tyto šance vůbec neproměnili, ale dali jsme gól v podstatě z ničeho. Vítek Poděbradský vystřelil asi z 30 metrů, trefil obránce a míč se tak zvláštně odrazil, že nachytal brankáře soupeře "na švestkách." Nicméně ještě do konce poločasu soupeř využil chyby v rozehrávce na naší vlastní polovině a potrestal. 
V druhé půli už s rukou na srdci nelze než uznat, že jsme jednoduše nebyli lepším týmem. Ukázala se kvalita soupeře a malinko se obávám, že naše vlastní kondiční nepřipravenost a hrálo se zejména na naší polovině. Jak šel čas tlak soupeře se stupňoval a my nakonec dvěma špatně odvrácenými míči soupeři nabídli dvě jasné gólové šance a těmi tým jako Motorlet nemrhá. 
Znovu bych rád podotknul, že klíčový pro mě byl dobrý přístup po 90 minut a upřímně jsem velmi spokojený s úrovní hry v prvním poločase po všech stránkách. Nezbývá nám než tvrdě pracovat v tréninku, abychom byli schopni příště z utkání této úrovně odvézt body.  
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář