Jdi na obsah Jdi na menu
 


VÝSLEDKOVÝ SERVIS 15. - 16.10. 2022

ÁČKO ROZEBRALO ROKYCANY

ÁČKO ROZEBRALO
 
 
LÍDRA TABULKY

 

 

 Mužské Áčko i Béčko se tento víkend snažilo odčinit dvě porážky za sebou proti vedoucím celkům svých soutěží a podařilo se to pouze "prvnímu" týmu, který nedal šanci Rokycanům. Ligové dorosty nenavázali na výborné výsledky a Meteor si do Prahy odvezl všech 6 bodů. Divizní U18 s U16 vykradli Domažlice a připsali si dvě výhry. Na prázdno vyšel na Petříně také Benešov, který nestačil oboum našim starším žákům. Ligoví žáci U13 a U12 vyjížděli ke svým zápasům do Tábora, a i přes chybu v zápise (otočený výsledek U12) jsme si i odsud odvezli maximální počet bodů. Petřínské přípravky pak odehráli své zápasy v rámci Planeo Cupu a městských soutěží.

 

 

MUŽI "A"

298831179_550335206887394_7506194930006221265_n.jpeg

Křídelník Zdeněk Šimáně (na fotografii vlevo) si po všech nepříjemnostech připsal svoje první letošní body až v 11. kole proti Rokycanům. I díky dvěma asistencím byl "Sančís" vyhlášen trenérem za nejlepšího hráče na hřišti.

 

PETŘÍN - ROKYCANY  2  :  0  

Branky:  Vodrážka J., Voves

Sestava : Suchý  -  Klich, Kohout, Vinkler, Provod (82. Voves) - Šimáně, Bednář, Lisý, Zajíček, Heller (72. Treml) - Vodrážka J. (61. Demeter)

+ Veselý, Vodrážka D., Tětek, Edelman

 

Fakta zápasu:

https://souteze.fotbal.cz/zapasy/zapas/f687eadf-1c9e-4b32-bfe9-1ab57cc5db21

Video ze zápasu: 

https://app.veo.co/matches/20221015-petrin-rokycany-20-fac5c60d/

 

"A" tým dvakrát za sebou neuspěl a v sobotu dopoledne čekalo naše hráče krajské derby s Rokycany. Ty přijížděli na Petřín v roli prvního týmu v tabulce a čekal se tak vyrovnaný boj. Opak byl však pravdou a od samého začátku bylo jasné, kdo chce v zápase více zvítězit. Během úvodního tlaku se už ve 4. minutě, po kombinaci Vodrážky se Šimáněm, dostal druhý jmenovaný do vápna, kde byl podražen skluzem a byla nařízena penalta, kterou první jmenovaný proměnil. Až do konce prvního dějství se na domácím stadionu střídala jedna šance domácích za druhou. Bohužel jsme pokračovali v nedostatečné efektivitě a do kabin tak šli za stavu 1:0. Do druhého poločasu udělal hostující trenér pár změn a obraz hry se vyrovnal. Rokycany si však ve své nejsilnější pasáži nedokázali vypracovat slibnější šanci, a to hlavně díky naší skvělé defenzivě. Pojišťovací gól přišel až v 82. minutě, kdy si po krásné akci Demeter - Šimáně naběhl za obranu Dominik Voves, který byl v tu dobu na hřišti jen pár sekund a pečetil gólem do prázdné branky výhru 2:0.

Komentář trenéra Honzy Pletichy:

Áčko proti Rokycanům předvedlo v prvním poločase nejlepší výkon v letošním roce. Rokycany jsme téměř k ničemu nepustili a naopak poločasový výsledek 1:0 měl být daleko vyšší. Ze šancí, které jsme si vypracovali, jsme měli dát určitě ještě nějaký gól. Druhý poločas už sice tak kvalitní nebyl, ale hru jsme měli i nadále pod kontrolou a na klukách bylo od první minuty vidět, jak moc chtějí tenhle zápas vyhrát. Moc si z tohohle zápasu cením i té 0 vzadu. Vítězství nad Rokycany je naprosto zasloužené a doufám, že se takhle budeme prezentovat i ve zbylých zápasech podzimní části. Obrovskou pochvalu si zaslouží kompletně všichni, za úžasný týmový výkon + předvedenou hru. Ještě ale o malinko víc bych chtěl pochválit za sobotní zápas Sančíse, který podal svůj nejlepší podzimní výkon.

 
 

MUŽI "B"

5fa890e178da61993788ea6e98cbcf8303a9d6e2.jpeg

Matěj Štefl i Dominik Voves se v zápase proti Tachovu prezentovali, stejně jako celý tým, velmi sympatickým výkonem. Na obrání favorita to však v pátek nestačilo.

 

 

PETŘÍN - TACHOV  1 : 5 

Branky:  Kotěšovec

Fakta zápasu: 

https://souteze.fotbal.cz/zapasy/zapas/7496b5f2-3fbe-4416-88e8-cba01942c15b

Video ze zápasu:  

https://app.veo.co/matches/20221014-petrin-b-tachov-15-568de781/

 

Rezervu čekal v pátek v podvečer velmi těžký oříšek. Na Petřín totiž zajížděl celek Tachova, který zatím v krajském přeboru neztratil ještě ani bod. Začátek zápasu však vyšel lépe našim hráčům a už v 8. minutě jsme šli do vedení po gólu Kotěšovce, který se prosadil po krásné nahrávce Štefla. Až do 23. minuty jsme to byli stále my, kdo byl aktivnějším a nebezpečnějším týmem. V této minutě však byla nařízena velmi sporná penalta, kterou proměnil kanonýr Hudec, vyrovnal na 1:1 a poslal tak Tachov na koně. Hosté pokračovali po gólu ve vysokém tempu a za čtyři minuty už vedli 2:1. Ve zbývajících minutách prvního poločasu jsme se opět Tachovu minimálně vyrovnali, ale skóre už jsme změnit nedokázali. Ve druhém poločase jsme krátce po startu nedokázali ubránit standardní situaci a Tachov odskočil už o dvě branky. Hra byla až do posledního hvizdu rozhodčího víceméně vyrovnaná, ale hosté trestali naše chyby, proměňovali další standardky a měli v koncovce i kus štěstí. Konečný výsledek 5:1 byl tak pro náš velmi mladý tým zřejmě až moc nespravedlivý. K udržení v nejvyšších patrech přeboru tak budeme muset získat 3 body v neděli, na půdě Holýšova.

Komentář trenéra Honzy Pletichy:

Béčko proti Tachovu předvedlo paradoxně, hlavně co se hry v 1. poločase, přístupu k zápasu a nasazení týká, asi nejlepší výkon v této sezoně . Po tom, co jsme šli po pěkné akci a gólu Kotěho do vedení, byla proti nám odpiskaná penalta, která dle mého názoru prostě nebyla a to nás vyvedlo na 5 minut z koncentrace a dostali jsme i druhý gól. Pak jsme opět byli víc než vyrovnaným soupeřem výbornému Tachovu. Druhý poločas už nebyl sice takový, jako ten první a Tachov potrestal každou naší chybu, ale kluci makali až do samotného závěru zápasu. Výsledek 5:1 pro Tachov je na to, jaký jsme předvedli výkon, až moc krutý. Pokud ale budou naši mladíci předvádět dál takové výkony a poctivě trénovat, tak budeme hrát v téhle soutěži hodně nahoře, což bychom také chtěli. Je to také důležité pro to, aby byli kluci, pokud bude třeba, schopni nastoupit i v divizi, což v minulých kolech v některých zápasech nepředváděli. Za páteční výkon si zaslouží pochvalu kompletně všichni za to, co předvedli proti tak kvalitnímu soupeři.

 

 

DOROSTY

 

PETŘÍN U19 - METEOR   0 : 2  

Branky:   

Fakta zápasu: 

https://souteze.fotbal.cz/zapasy/zapas/31c9d30d-c97e-4a2d-b419-4b049372ecf0

 

Komentář trenéra Honzy Pletichy:

Po skvělých výkonech, které jsme doposud předváděli přišel zápas, o kterém jsem věděl, že jednou prostě přijít musí. Od začátku jsme nebyli správně nastaveni, možná Meteor trochu podcenili a zaslouženě prohráli. Teď jde o to, se z toho poučit, v týdnu pořádně potrénovat a příští týden tento výpadek odčinit, což na Bohemce nebude úplně jednoduché. V každém případě stále platí to, že U19 prožívá zatím výbornou sezonu a je jen třeba ji dotáhnout do úspěšného konce .

 

DOMAŽLICE - PETŘÍN U18   1 : 4  

Branky:  Rampa, Kolářík, Kyklhorn, Trojan

Fakta zápasu: 

https://souteze.fotbal.cz/zapasy/zapas/187d9ed9-838b-46fc-a5ed-a9c13ea6d3bd

 

Komentář trenéra Marka Hofmana: 

V Domažlicích nás nečkal jedoduchý zápas, ale bodovým ziskem jsme chtěli odčinit předchozí nepovedený zápas s Pískem. Vstup do utkání nám nevyšel, kdy jsme v prvních pěti minutách čelili dvěma gólovým šancím Jiskry, kdy se zaskvěl výtečnými zákroky Jára Vytisk. Postupem času jsme hru vyrovnali, vytvořili si herní převahu, byli jsme aktivnější, za což jsme byli odměněny vedoucí brankou z kopačky Vaška Rampy. Jenobrankové vedení nás uklidnilo a o deset minut později jsme po hezké kombinační akci přidali druhý gól, kdy Vena Kolářík z hranice velkého vápna uklidl míč technickou střelou k tyči domácí branky. Jenže, jak to u nás bývá v poslední době zvykem tři minuty poté, jsme nedůrazem před naším pokutovým územím darovali domácím rohový kop, po jehož rozehrání se nám míč podařilo odehrát, ale  pouze k volnému hráči stojícím před velkým vápnem, který míč vrátil na naší branku a k překvapení všech skončil až v síti naší branky. Snižující branka domácí povzbudila, naši aktivitu přibrzdila, takže až do konce prvního poločasu se hrál vyrovnaný zápas. Vstup do druhého poločasu nám vyšel lépe než do prvního, drželil jsme míč, měli ho pod kontorlou, domácí do ničeho vážného nepouštěli, ale ve finální fázi se nám opět nedařilo. Po hodině hry jsme se přeci jenom prosadili Matějem Kyklhornem, který technickou střelou k tyči zakončil drzou individuální akci Veny Koláříka. Střelecký účet zápasu uzavřel Lukáš Trojan, který rozvlnil síť domácí branky dalekonosnou střelou z hranice velkého vápna. Z Domažlic jsme si odvezli zcela po zásluze tři body, kdy jsme byli herně lepším týmem, předvedli jsme velmi kvalitní týmový výkon s velkým nasazením. Zápas se povedl Matějovi Kyklhornovi, který po svém příchodu na trávník rozhýbal defenzivní řady Jiskry svým nepříjemným napadáním a důraznou hrou.

 

 

PETŘÍN U17 - METEOR  1 : 2

Branky:  Dvořák

Fakta zápasu:

https://souteze.fotbal.cz/zapasy/zapas/48fd8335-802d-4272-9013-d0ecc2ea5151

 

Komentář trenéra Antonína Dvořáka : 

Proti Meteoru jsme odehráli utkání dvou naprosto rozdílných poločasů. I když jsme si celý týden povídali o tom, jak je důležité nastavení v zápase i tréninku, podali jsme v první půli jeden z nejhorších letošních výkonů. Byli jsme pozdě v soubojích, navíc bez důrazu, měli jsme spoustu nevynucených ztrát, nepřesných přihrávek, nedůsledností, což vyústilo ve vedoucí branku soupeře a poločasový stav 0:1. O přestávce jsme si vše vyříkali, kluci se probudili a druhá půle vypadala úplně jinak. Soupeře jsme zatlačili a vypracovali si několik výborných šancí. Vyrovnat jsme dokázali v 77. minutě a vypadalo to, že zápas otočíme. Bohužel, v 81. vstřelil Meteor branku na 2:1, na kterou jsme už nedokázali odpovědět. Ta obrovská poločasová proměna našeho výkonu jen potvrzuje, že náš problém není kvalita, ale přístup a nastavení na utkání. Nezbývá, než dál pracovat na tom, abychom byli schopní udržet koncentraci po celý zápas a ne jenom jeden poločas.

 

 

DOMAŽLICE - PETŘÍN U16   0 : 2 

Branky:  Třeštík 2

Fakta zápasu : 

https://souteze.fotbal.cz/zapasy/zapas/f978cae5-b76a-42ee-81c6-f1bc1adb8e82

 

Komentář trenéra Martina Kořínka:

V sobotu jsme hrály velmi složité utkání na půdě Domažlic, které byli před utkáním před námi v tabulce. Zápas se hrál na velmi krátké a úzké UMT, která byla navíc vzhledem k počasí mokrá, takže podmínky spíše pro intenzivní fotbal, než nějakou krásnou techniku. Zápas podle toho vypadal a byl to prostě boj. Domažlice měli v úvodní 20ti minutovce jednu velkou šanci, kterou nedali, ale jinak to byl extrémně vyrovnaný a zlomil ho až Petr Třeštík, který z naší první šance dal gól a zápas tím oficiálně předal pod naší kontrolu až do samého konce. Chviličku na to se uvolnil znovu a v podstatě ve stejné situaci, co při prvním gólu ho soupeř zezadu sestřelil a rozhodčí neměl na výběr a musel tasit červenou a nařídil volný přímý kop, který sám Petr zahrál a dokonalým řešením zvedl naše vedení na 2:0. Ve druhé půli byl opět Třeštík, který hrál prostě famózní zápas opět faulován, tentokrát ve vápně a byla penalta. Rozhodl jsem se, že by ji měl zahrát Martin Suchý a ten bohužel nedal. Zatím spolehlivého střelce hledáme, jelikož jednu velmi důležitou penaltu jsme nezvládli už v Malši Roudné. Chvilku na to jsme měli hned dvě jasné šance zápas "zabít", ale nepodařilo se. Bohužel jak už to bývá, přišel trest. Penalta pro Domažlice, z mého úhlu pohledu nesmyslná, jelikož faulován byl spíše náš hráč a celkově to podtrhlo výkon hlavního rozhodčího v celém utkání. Naštěstí Maty Trnka předvedl skvělý zákrok a tak jsme stále vedli 2:0. Celkově mám pro všechny kluky jen slova chvály, bylo hrozně moc znát, že chtějí uspět a to, že z toho utkání jdeme se třetí výhrou řadě a čistým kontem je toho opravdu skvělý důkaz. Už teď se těšíme na další těžký test s Hořovicemi. 

 
 
ŽÁCI

 

PETŘÍN U15 - BENEŠOV     6 : 3 

Branky: Romaňuk 4, Popule, Šilhavý

Fakta zápasu:

https://souteze.fotbal.cz/zapasy/zapas/6d8849e4-5388-45e2-a895-b89e81230468

Komentář trenéra Jiřího Hrdličky:

Je třeba kluky pochválit za přístup, vnímavost a pracovitost v tréninku. To vše přenesli do utkání a hráli pěkný kombinační fotbal na těžkém terénu. První půli jsme soupeře kombinačně přehrávali a vytvářeli si spoustu gólových příležitostí po kombinacích v křídelním prostoru a centrech do vápna. K vidění tak byly pohledné akce s dobře vyřešeným zakončením. Dobré utkání odehráli útočnici Šilhavý, Rožánek a Romaňuk. Pochválit je musím směrem jak do ofenzivy, tak ale i defenzivy. Pozitivní je také počet vstřelených gólů, který vyjadřuje herní převahu. Od 60. minuty nás ale soupeř začal přehrávat a vytvářel si tak brankové příležitosti. Je třeba zapracovat i na herní kondici, protože je opakovaně v druhém poločase soupeř lepší a běhavější.

 

PETŘÍN U14 - BENEŠOV  4 : 2

Branky: Mastný 2, Vainar, Protivínský

Fakta zápasu:

https://souteze.fotbal.cz/zapasy/zapas/99d6aa4c-9f55-4b84-b1fe-f3423b8048b0

Komentář trenéra Radka Votípky:

 

 

TÁBORSKO - PETŘÍN U13   2 : 4

Branky: Šebek 2, Hauer, Jež

Fakta zápasu:

https://souteze.fotbal.cz/zapasy/zapas/79b1840c-7969-4c0e-a1fc-851178775d7a

Komentář trenéra Tomáše Stehlíka:

Zápas v Táborsku pro nás nezačal vůbec dobře. Už v první minutě jsme inkasovali velmi nešťastně, tečovaná střela, stav 1:0… Celá první třetina nebyla z naší strany vůbec dobrá, plná nepřesností, bez zápalu a koncentrace. Snad se na nás podepsalo brzké vstávání a dlouhá cesta autobusem. První třetina nakonec skončila jen 2:1. Do druhé třetiny  jsme kádr zúžili na jednu sedmičku, tím jsme kluky dostali do tempa a hlavně jsme  změnily rozestavení! Nakonec byl tento tah rozhodující. Začali jsme se soupeřem běhat, dostupovat, kluci začali bojovat a postupně jsme přebrali tempo zápasu a zaslouženě výsledek otočili na 2:3. Téměř celé dvě poslední třetiny jsme soupeře do ničeho nepustili. Deset minut před koncem zápasu jsme ještě přidali pojišťovací gól a zápas dohráli bez větších komplikací.

Jsem rád, že máme kádr tak široký, ale myslím, že někteří k tomu nepřistupují  tak, jak by měli. Nechci tímto nikoho chválit nebo naopak kritizovat, ale někteří musí přidat, na můj vkus je to málo co předvádějí! Nechci jet tím směrem, tak jak to mají někteří v ČLŽ, že mají jen jednu sedmičku, ale chci se pomalu připravit na 11 fotbal a chci mít kádr do 20 vyrovnaných fotbalistů. Přál bych si od kluků, co to mají na hraně, aby se víc prali o místo v sestavě a pracovali na sobě! Ostatně tři body z Táborska nás moc těší. Myslím, že jsme si už teď zajistili umístění v první  7 naší skupiny ČLŽ a to byl náš cíl.

 

 

TÁBORSKO - PETŘÍN U12   3 : 9

Branky:  Čížek 3, Schwab 2, Soukup, Velíšek, Harrison, Štěrba

Fakta zápasu (chybný - otočený výsledek):

https://souteze.fotbal.cz/zapasy/zapas/f370e096-2a22-491c-b1a1-02a249ea70f0

Komentář trenéra Tomáše Kadlece:

V 9.kole jsme jeli na horkou půdu do Táborska. Domácí FC Táborsko je soupeř velmi kvalitní a myslím pro nás výborné měřítko naší výkonnosti. Kluci se na zápas těšili, což bylo vidět už cestou v autobuse. Ta probíhala ve velmi ranních hodinách s ohledem na začátek zápasu od 10 hodin. Vstup do zápasu lépe vyšel nám a podařilo se nám vstřelit první gól. Domácí praktikovali velmi běhavý fotbal a stále měnící si pozice v postavení, s čímž jsme měli v začátku utkání a v podstatě celou první třetinu starosti. Ovšem podařilo se nám toto eliminovat nasazením a bojovností. Od druhé třetiny jsme začali hru mít ve svých rukou a domácím přidávat branky do jejich sítě. Předváděli jsme výkon z posledních utkání a domácím v celkovém skóre zvládli nastřílet 9 gólů oproti domácím třem. Myslím, že po velmi povedeném výkonu proti velmi kvalitnímu soupeři, jsme zaslouženě zvítězili a odvezli si 3 body domů (i když rozhodčí to v zápise otočil, ale to věřím se opraví a uvede do pořádku Jedeme dál a v dalším kole budeme chtít pokračovat v těchto výkonech a uspět v Klatovech!

 

 

PŘÍPRAVKY

 

U11 - nar.  2012 

 

U10  -  nar. 2013

Komentář trenéra Luďka Lhotáka:
V úterý se na Petříně odehrála Kvalifikace Planeo Cupu, odkud postupovaly nejlepší 3 týmy do celorepublikového finále. Naši borci se představili v tom nejlepším světle, když skončili těsně pod čarou postupu na 4. místě, za což si zaslouží obrovskou pochvalu! Celkem jsme získali 10 bodů za 3 vítězství nad FCVP 5:2, Nepomukem 2:1, Sušicí 2:1, remízou se Sokolovem 1:1 a utrpěli jsme 3 porážky s 1.FK Příbram 1:3, Pískem 1:3 a Karlovými Vary 1:4.
 
Ve čtvrtek jsme odehráli na Petříně Městský přebor, kde jsme s přehledem 3x vyhráli a zastříleli jsme si, ale těch branek jsme měli vsítit ještě víc. Nicméně vítězství nad Smíchovem 9:0, Prazdrojem 13:0 a Chotíkovem 8:1 jsou parádním výkonem!
 
A našlapaný týden jsme uzavřeli v sobotu Krajským přeborem ve Vejprnicích, kde na nás již dolehl přebytek fotbalu a bohužel také střelecká impotence. Po porážkách s Vejprnicemi 0:2 a Černicemi 0:6 a po vítězství nad Stříbrem 3:0 jsme si odvezli jen 3 bod. Ale i tato zkušenost je dobrá pro náš růst a věříme, že až si kluci trochu odfrknou, opět budou předvádět skvělé výkony!
 
 
 
U 9   -   nar. 2014
 
 
U 8  -  nar. 2015

U8 má za sebou trochu klidnější týden, kluky čekal pouze jeden turnaj, kde v rámci městského přeboru mladších přípravek absolvovali již 6. podzimní kolo.

Bolevec 2:12

Branky: Rybář 2x

 

Přeštice 4:5

Branky: Havlík 3x, Weber

 

Starý Plzenec 4:7

Branky: Havlík 2x, Polanka, Štěrba

 

Komentář trenéra Jardy Levého:

Do Starého Plzence jsme přijeli opět s pozměněnou sestavou a bylo to znát. V rámci tohoto měření sil nám chyběli nejen kilogramy a výška, ale i „zkušenosti“. První zápas dal klukům za vyučenou a snad i zpětnou vazbu, že bez zápalu a napůl plynu to prostě nepůjde. Ve zbývajících dvou zápasech se již kluci vzepjali k bojovnějším výkonům a i přes těsné porážky je mohu s čistým svědomím ze spoustu věcí pochválit. Věřím, že s každým tréninkem a odehraným turnajem se, jak jako jednotlivci, tak jako tým posouvají vzhůru.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář