Jdi na obsah Jdi na menu
 


A JE TO TADY !!!

OHLÉDNUTÍ ZA PRVNÍM HRACÍM DNEM 

 Tak a je to tady , začal nám měsíc , který nás fotbalisty rozhodně nenechá klidným a mě nedá , než se hned po prvním zápase pozastavit nad tím,  co jsem viděl . 

Těšil jsem se asi jako každý , kdo tenhle fenomenální sport miluje , a to dost . Udělal jsem si lehkou véču , nalil si zero colu a zmáčkl na ovladači dvě sedmičky , které mi nahodily zápas domácí Brazílie s Chorvatskem .

Komu budu fandit jsem v tu chvíli nevěděl , z těch co jsou na šampionátu , tak mám nejblíže k Anglii , tý fandim opravdu od malička, ostatní mě musí nějak zaujmout anebo musí být tak slabí , že jim fandím z lítosti . Po tom nástupu a po hymnách jsem byl na straně domácích , bylo na nich vidět velký odhodlání a obrovský emoce , což já mám hodně rád . Jenže začal zápas a rafičky mojí přízně se pomalu začali převracet na stranu těch kostkovaných kluků a když si to  tam Marcelo foukl , dokonce jsem zařval gól !!! V tu chvíli jsem si okamžitě uvědomil , že fandím Chorvatům , ale ještě pořád to v tu chvíli bylo  z velké části  jen z vypočítavosti . Chtěl jsem totiž ,  aby to ti opálení frajeři museli otáčet a  tím pádem by padlo hodně branek .

A už jsme v poločase druhém , ve kterém se sice  hodně dlouho nic nedělo , ale nakonec jsem byl vcelku dost vytočený . Takhle zaříznout někoho v takovémhle zápase se opravdu jen tak nevidí a vrcholem všeho jsou ti tři experti ve studiu v čele s náčelníkem Čapkem , kteří se desetkrát nadechnout a pak ze sebe vyloudí , že byla přísná !!! PŘÍSNÁ ? Viděl jsem už hodně přísných penalt , ale tahle mezi ně rozhodně nepatří , tahle totiž nebyla vůbec .

No nic říkal jsem si , jestli není spravedlnost slepá , tak toho góla musíme dát , v tu chvíli už jsem byl totiž napůl Chorvat .A  taky , že jsme jim ho tam foukli , nebyl sice nijak krásnej , ale na rozdíl od toho brazilskýho byl vstřelenej čestně . Jenže ten dlouhej Hočimin zřejmě pšíknul a zapomněl píšťalku v puse , jinak si totiž nedokážu vysvětlit fakt , že ho neuznal . Nakonec jsem ještě musel spolknout třetí hořkou pilulku , byť tentokráte musím konstatovat , že to sice trochu smrdělo útočným faulem , ale tohle bych i já asi pustil .

Takže výsledek ? Výsledek je ten , že jestli někomu budu na tomhle šampionátu fandit , kanárci to rozhodně nebudou . Na druhou stranu si rozhodně nenechám ujít druhý zápas těch kostkovanejch kluků a budu jim držet palce !!!

A ještě něco k samotnému fotbalu . Nejsem sice fotbalový Šalamoun a věštec , ale něco z mé křišťálové kolue Vám přečtu :

S tím co Brazílie předvedla se daleko nedostane . Byť Chorvati hráli velmi dobře , tak na mistrovství bude více než deset podstatně  lepších týmů a pokud se domácí rychle neproberou budou rychle doma ( v tomhle mají štěstí , že to budou mít blízko ) . Ta moje koule , ale říká , že tomu tak bude a že je v semifinále neuvidíme !!! V semifinále totiž budou jen týmy , které na rozdíl od domácího výběru nebudou mít v bráně silně podprůměrnýho gólmana , ve středu zálohy budou mít plejery na který se bude radost dívat   ( byť jsem totiž celý zápas sledoval velmi pečlive , nedostanete ze mně ani jedno jméno středního záložníka domácího celku a to nebude dobře ) a na hrotu nebudou mít útočníka , kterýho svět neviděl !!!!

Takže první večer je za mnou a že bych byl nějak nadšený to tedy ne !!! Ba ne , jednu radost  mám !!! Během zápasu mě totiž naprosto uchvátila chorvatská dvojice

RAKITIČ  -  MODRIČ

to , co tihle dva předváděli byla obrovská fotbalová paráda a kdyby tyhle dva měli brazilskej pas , mohl bych  tu mojí kouli klidně rozflákat . Takový hráče totiž Brazílie ve středu zálohy nemá a to ani náhodou .......

Se vším co jsem napsal můžete samozřejmě nesouhlasit , ale o tom je fotbal . Fotbal je totiž fenomén a já věřím , že se se svým dalším  názorem brzy ozvu

                                                                             Vodr 

                        

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Jandák - Souhlas!

Mě teda zaujal kromě těch dvou ještě jeden borec a to Ivica Olič! A to nejen věkem.:-) Za tři měsíce mu bude 35let, takže je mi tak nějak nejblíž, ale koukat se na něj prostě dá i když něco pokazí. Doufám, že ze skupiny postoupí!