Jdi na obsah Jdi na menu
 


SKPP A - ROKYCANY 2 : 0 , SKPP B - TACHOV 1 : 5

ÁČKO ROZEBRALO LÍDRA SOUTĚŽE

ÁČKO ROZEBRALO
 
 
LÍDRA TABULKY

 

 

 Mužské Áčko i Béčko se tento víkend snažilo odčinit dvě porážky za sebou proti vedoucím celkům svých soutěží a podařilo se to pouze "prvnímu" týmu, který nedal šanci Rokycanům. Ligové dorosty nenavázali na výborné výsledky a Meteor si do Prahy odvezl všech 6 bodů. Divizní U18 s U16 vykradli Domažlice a připsali si dvě výhry. Na prázdno vyšel na Petříně také Benešov, který nestačil oboum našim starším žákům. Ligoví žáci U13 a U12 vyjížděli ke svým zápasům do Tábora, a i přes chybu v zápise (otočený výsledek U12) jsme si i odsud odvezli maximální počet bodů. Petřínské přípravky pak odehráli své zápasy v rámci Planeo Cupu a městských soutěží.

 

 

MUŽI "A"

298831179_550335206887394_7506194930006221265_n.jpeg

Křídelník Zdeněk Šimáně (na fotografii vlevo) si po všech nepříjemnostech připsal svoje první letošní body až v 11. kole proti Rokycanům. I díky dvěma asistencím byl "Sančís" vyhlášen trenérem za nejlepšího hráče na hřišti.

 

PETŘÍN - ROKYCANY  2  :  0  

Branky:  Vodrážka J., Voves

Sestava : Suchý  -  Klich, Kohout, Vinkler, Provod (82. Voves) - Šimáně, Bednář, Lisý, Zajíček, Heller (72. Treml) - Vodrážka J. (61. Demeter)

+ Veselý, Vodrážka D., Tětek, Edelman

 

Fakta zápasu:

https://souteze.fotbal.cz/zapasy/zapas/f687eadf-1c9e-4b32-bfe9-1ab57cc5db21

Video ze zápasu: 

https://app.veo.co/matches/20221015-petrin-rokycany-20-fac5c60d/

 

"A" tým dvakrát za sebou neuspěl a v sobotu dopoledne čekalo naše hráče krajské derby s Rokycany. Ty přijížděli na Petřín v roli prvního týmu v tabulce a čekal se tak vyrovnaný boj. Opak byl však pravdou a od samého začátku bylo jasné, kdo chce v zápase více zvítězit. Během úvodního tlaku se už ve 4. minutě, po kombinaci Vodrážky se Šimáněm, dostal druhý jmenovaný do vápna, kde byl podražen skluzem a byla nařízena penalta, kterou první jmenovaný proměnil. Až do konce prvního dějství se na domácím stadionu střídala jedna šance domácích za druhou. Bohužel jsme pokračovali v nedostatečné efektivitě a do kabin tak šli za stavu 1:0. Do druhého poločasu udělal hostující trenér pár změn a obraz hry se vyrovnal. Rokycany si však ve své nejsilnější pasáži nedokázali vypracovat slibnější šanci, a to hlavně díky naší skvělé defenzivě. Pojišťovací gól přišel až v 82. minutě, kdy si po krásné akci Demeter - Šimáně naběhl za obranu Dominik Voves, který byl v tu dobu na hřišti jen pár sekund a pečetil gólem do prázdné branky výhru 2:0.

Komentář trenéra Honzy Pletichy:

Áčko proti Rokycanům předvedlo v prvním poločase nejlepší výkon v letošním roce. Rokycany jsme téměř k ničemu nepustili a naopak poločasový výsledek 1:0 měl být daleko vyšší. Ze šancí, které jsme si vypracovali, jsme měli dát určitě ještě nějaký gól. Druhý poločas už sice tak kvalitní nebyl, ale hru jsme měli i nadále pod kontrolou a na klukách bylo od první minuty vidět, jak moc chtějí tenhle zápas vyhrát. Moc si z tohohle zápasu cením i té 0 vzadu. Vítězství nad Rokycany je naprosto zasloužené a doufám, že se takhle budeme prezentovat i ve zbylých zápasech podzimní části. Obrovskou pochvalu si zaslouží kompletně všichni, za úžasný týmový výkon + předvedenou hru. Ještě ale o malinko víc bych chtěl pochválit za sobotní zápas Sančíse, který podal svůj nejlepší podzimní výkon.

 
 

MUŽI "B"

5fa890e178da61993788ea6e98cbcf8303a9d6e2.jpeg

Matěj Štefl i Dominik Voves se v zápase proti Tachovu prezentovali, stejně jako celý tým, velmi sympatickým výkonem. Na obrání favorita to však v pátek nestačilo.

 

 

PETŘÍN - TACHOV  1 : 5 

Branky:  Kotěšovec

Fakta zápasu: 

https://souteze.fotbal.cz/zapasy/zapas/7496b5f2-3fbe-4416-88e8-cba01942c15b

Video ze zápasu:  

https://app.veo.co/matches/20221014-petrin-b-tachov-15-568de781/

 

Rezervu čekal v pátek v podvečer velmi těžký oříšek. Na Petřín totiž zajížděl celek Tachova, který zatím v krajském přeboru neztratil ještě ani bod. Začátek zápasu však vyšel lépe našim hráčům a už v 8. minutě jsme šli do vedení po gólu Kotěšovce, který se prosadil po krásné nahrávce Štefla. Až do 23. minuty jsme to byli stále my, kdo byl aktivnějším a nebezpečnějším týmem. V této minutě však byla nařízena velmi sporná penalta, kterou proměnil kanonýr Hudec, vyrovnal na 1:1 a poslal tak Tachov na koně. Hosté pokračovali po gólu ve vysokém tempu a za čtyři minuty už vedli 2:1. Ve zbývajících minutách prvního poločasu jsme se opět Tachovu minimálně vyrovnali, ale skóre už jsme změnit nedokázali. Ve druhém poločase jsme krátce po startu nedokázali ubránit standardní situaci a Tachov odskočil už o dvě branky. Hra byla až do posledního hvizdu rozhodčího víceméně vyrovnaná, ale hosté trestali naše chyby, proměňovali další standardky a měli v koncovce i kus štěstí. Konečný výsledek 5:1 byl tak pro náš velmi mladý tým zřejmě až moc nespravedlivý. K udržení v nejvyšších patrech přeboru tak budeme muset získat 3 body v neděli, na půdě Holýšova.

Komentář trenéra Honzy Pletichy:

Béčko proti Tachovu předvedlo paradoxně, hlavně co se hry v 1. poločase, přístupu k zápasu a nasazení týká, asi nejlepší výkon v této sezoně . Po tom, co jsme šli po pěkné akci a gólu Kotěho do vedení, byla proti nám odpiskaná penalta, která dle mého názoru prostě nebyla a to nás vyvedlo na 5 minut z koncentrace a dostali jsme i druhý gól. Pak jsme opět byli víc než vyrovnaným soupeřem výbornému Tachovu. Druhý poločas už nebyl sice takový, jako ten první a Tachov potrestal každou naší chybu, ale kluci makali až do samotného závěru zápasu. Výsledek 5:1 pro Tachov je na to, jaký jsme předvedli výkon, až moc krutý. Pokud ale budou naši mladíci předvádět dál takové výkony a poctivě trénovat, tak budeme hrát v téhle soutěži hodně nahoře, což bychom také chtěli. Je to také důležité pro to, aby byli kluci, pokud bude třeba, schopni nastoupit i v divizi, což v minulých kolech v některých zápasech nepředváděli. Za páteční výkon si zaslouží pochvalu kompletně všichni za to, co předvedli proti tak kvalitnímu soupeři.

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář